Розпочато зустріч Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту Українсько-Словацької Комісії з питань прикордонних вод

2 квітня 2019 року в межах виконання Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах розпочалась зустріч керівників та експертів Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту з оглядом водогосподарських споруд на українській території. Українську делегацію очолює головний інженер БУВР Тиси, керівник української частини Робочої групи Бенеш Сергій, словацьку – головний інженер Кошицького управління водного господарства, керівник словацької частини Робочої групи Станіслав Добротка.

У перший день зустрічі експерти Сторін провели огляд малої ГЕС на р. Уж у с. Невицьке, оглянули греблю на р. Боржава, а також водогосподарські об’єкти транскордонної Батарської меліоративної системи, зокрема лівобережну дамбу р. Тиса біля Теково, реконструкцію 9,5 км ділянки якої розпочато ще в минулому році і планується завершити в рамках проекту міжнародної технічної допомоги, а також шандорні конструкції в с. Вилок.

Експерти Сторін обговорили стан паводкової ситуації, яка склалася на прикордонних територіях України та Словацької Республіки за період з квітня 2018 по квітень 2019 року, та констатували, що під час паводкових ситуацій на прикордонних територіях обох країн, відповідно до затверджених Інструкцій співробітництва, здійснювався постійний обмін даними про гідрологічну та гідрометеорологічну ситуацію і вживались необхідні заходи по забезпеченню надійного захисту.

3-го квітня зустріч продовжується на словацькій території з метою проведення огляду та підготовки протоколу зустрічі, а також проведення зустрічі заступників Уповноважених Урядів Сторін.

469 переглядів