Підведення підсумків Програми транскордонного співробітництва ЄІСП Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007-2013

21 березня в с.Нижнє Солотвино (Деренівська Купель) відбулася Заключна Конференція Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007-2013, організатором якої виступило Міністерство закордонних справ і торгівлі Угорщини в якості Спільного Керуючого Органу Програми.

Учасників конференції привітали голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, Заступник Державного секретаря з регіонального і транскордонного економічного співробітництва Міністерстваа закордонних справ і торгівлі Угорщини, голова Керуючого Органу Програми Петер Кіш-Парціу.

Також, у конференції взяли участь інші поважні гості та колишні керівники Спільного Керуючого Органу Програми чотирьох країн-учасників Програми, організації – бенефіціари проектів.

Керівники центральних і регіональних органів влади поділилися своїм досвідом участі у розробці і впровадженні Програми HU-SK-RO-UA 2007-2013.

Бенефіціари успішних проектів Програми чотирьох країн представили хід реалізації проектів та досягнуті результати. Представники Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса поділилися своїм досвідом впровадження проектів з учасниками конференції, зокрема, було представлено проект «Стале управління природними ресурсами в межиріччі річок Тиса-Тур», в реалізації якого взяли участь три країни басейну Тиси – Україна, Угорщина і Румунія.

Виступаючі високо оцінили можливості, які надала Програма у сферах туризму, бізнесу, охорони навколишнього середовища, запобігання надзвичайним ситуаціям і розвитку прикордонної інфраструктури.

Загалом, за період впровадження Програми у 2010-2016 роках було реалізовано 137 проектів на загальну суму грантів Європейського Союзу понад 46 мільйонів Євро.

За час впровадження Програма HU-SK-RO-UA 2007-2013 стала надійним інструментом для посилення транскордонного співробітництва між Україною та сусідніми країнами ЄС.

477 переглядів