БУВР Тиси прийняло участь у Х Міжнародному водному форумі “AQUA UKRAINE-2012”

На виконання наказу Держводагентства України  №304 від 18 жовтня 2012 року Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса  прийняло  участь у  Міжнародному  водному форумі “AQUA UKRAINE-2012”, який відбувся 6-9 листопада 2012 р у  м. Києві на території Міжнародного виставкового  центру.

Традиційно Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса  бере участь у виставкових заходах на міжнародних та спеціалізованих форумах і конференціях, під час яких висвітлюється діяльність водогосподарсько-меліоративного комплексу Закарпатської області у напрямках забезпечення населення та галузей економіки водними ресурсами, експлуатації державних меліоративних фондів, захисту територій від шкідливої дії води, забезпечення сільських населених пунктів централізованим водопостачанням, міжнародної діяльності у сфері водного господарства на прикордонних вод з судніми країнами ЄС: Угорщиною, Румунією та Словаччиною.

З метою підвищення презентаційної привабливості, розширення міжгалузевих зв’язків із органами виконавчої влади та самоврядування, науковими організаціями, бізнесовими структурами і громадськими організаціями Басейнове управління водних ресурсів (керівник Володимир Чіпак) спільно з угорськими колегами (ТОВ «VISITERV ENVIRON” – керівник Іллеш Лайош) прийняли участь у Х Міжнародному водному форумі „AQUA UKRAINE – 2012” .

На цьому форумі водогосподарники Закарпаття спільно з угорськими колегами представили макет діючої гирлової споруди на магістральному каналі Лоня (Угорська Республіка). Аналогічну гідротехнічну споруду планується звести також на території України під час будівництва польдерної ємності Четфолво-Вари.

Також було представлено мобільний прилад для вимірювання витрат води та профіля дна OTT Qliner, елементи сучасної автоматизованої вимірювальної станції: датчики рівня води, температури, опадів та контролер станції.

Особливий інтерес у відвідувачів форуму викликала демонстрація роботи спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС “Тиса” в режимі on-line. Всі бажаючі могли переконатися в ефективності та оперативності такої системи моніторингу гідрологічної ситуації та попередження шкідливої дії вод. Роботу системи АІВС «Тиса» презентував начальник відділу експлуатації АІВС «Тиса» Віктор Дуркот.

Начальник відділу водних ресурсів, обліку використання вод та моніторингу довкілля Едуард Осійський та провідний спеціаліст відділу Ганна Ісаєвич презентували присутнім План інтегрованого управління водними ресурсами в басейні р.Тиси, розробленого відповідно до вимог європейської Водної Рамкової Директиви.

На науково-практичній конференції “Вода та Довкілля” керівник ТОВ «VISITERV ENVIRON” Іллеш Лайош виступив з доповіддю “Використання сучасних методів у проектуванні споруд в басейні річки Тиса (Україна) та Саболч–Сотмар–Берегської області (Угорщина)”.

Протягом роботи форуму фахівці БУВР Тиса надавали численні консультації відвідувачам експозиційної виставки та представили численні інформаційно-довідкові видання, розроблені БУВР Тиса в рамках реалізації численних міжнародних проектів.

За активну участь у проведенні Міжнародного водного форуму “AQUA UKRAINE–2012” Басейнове управління річки Тиси було нагороджено почесним дипломом.

 

722 переглядів