Еколого-просвітницькі заходи до Всесвітнього Дня води

Щороку 22 березня відзначається Всесвітній День води. Це свято було започатковане для вирішення глобальних проблем нестачі питної води на планеті та збереження водних ресурсів. Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла резолюцію від 22 лютого 1993 року, оголосивши 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Згідно рекомендацій Конференції ООН з охорони навколишнього середовища і розвитку, цей день почали відзначати з 1993 року. Починаючи з 2000 року кожний Міжнародний день води присвячується певній темі. Цьогоріч  День води проходив під гаслом «Вода для всіх».

Особливе місце серед природних ресурсів належить нічим не замінному ресурсові — воді. Вона є основою життя на Землі.

З метою відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів працівниками Виноградівського МУВГ провели цілий ряд просвітницьких заходів у дошкільних та  навчальних закладах .

Інженером дільниці Гірських рік Виноградівського МУВГ Тайстра І.В.,  було підготовлено статтю  до районної щотижневої  суспільно – політичної газети ” Міжгір’я онлайн”     « Вода – безцінний дар природи ».

Працівники управління разом із начальником відділу ВВР  Фіцай А.В.  відвідали дошкільний навчальний заклад №5 у місті Виноградів, де розповіли діткам про важливість води та показали цікаві досліди з водою.

Серед учнів молодших класів проведені пізнавальні та навчальні заходи, щодо  ознайомлення дітей з проблемою стічних вод та їх вплив на життєдіяльність людей.  Учням було показано відеоролик про річки України, з якого вони дізналося багато цікавого.

Начальник Батарської дільниці – Егреші Й.І. разом з провідним інженером – Чегіль І.І. відвідали Королівську ЗОШ №1.

Також діти працівників управління  намалювали багато малюнків до дня  Води, які виставлені у фойе адмінбудівлі  Виноградівського МУВГ.

21 березня працівники Ужгородського МУВГ провели в Великоберезнянському районі лекцію для учнів Ставенської ЗОШ I-III ступенів. Розповідь-лекцію на тему: «Вода для всіх» проводив провідний інженер дільниці гірських річок Гасич І. І., з метою ознайомлення та привернення уваги учнів школи до проблем, пов’язаних із забрудненням водних ресурсів та виховання екологічної свідомості.

Працівниками  Берегівського МУВГ   було  проведено ряд заходів,  присвячених  дбайливому ставленню до водних ресурсів. В Ільницькій школі-інтернаті Іршавського району та в Берегівській ЗОШ № 1 І-ІІІ ст. було  проведено конкурс  розмальовок, присвячений тематиці  збереження води і здійснено перегляд  на інтерактивній дошці відеоролику «Мультик про фосфати».

Виноградівське МУВГ     Ужгородське МУВГ  Берегівське МУВГ

3 300 переглядів