Фахівці БУВР Тиси провели методичний урок-екскурс для учнів Кам’яницької ЗОШ

З нагоди відзначення Міжнародного дня води, 21 березня 2019 р. фахівці лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса відвідали Кам’яницьку загальноосвітню школу I-III ступенів Ужгородського району та провели методичний урок-екскурс  в 7-А та 7-Б класах разом з вчителем хімії Угрин Надією Юрієвною.

Начальник лабораторії БУВР Тиси Любов Сеник ознайомила учнів  з основними фізико-хімічними властивостями води. Наголосила на тому, що вода найпоширеніша і найбільш незвичайна речовина на нашій планеті та відіграє надзвичайну роль у підтримці життя на Землі. Вода відіграє ту ж роль, що й кров в організмі людини. Вона може існувати у трьох агрегатних станах – твердому, рідкому та газоподібному. Вода з’єднює між собою різні компоненти природи, перетворюючи їх  на єдину географічну систему.

Під час зустрічі учні додатково подивилися фільм про унікальні властивості води. Після закінчення перегляду фільму провели дискусію з учнями про  охорону, збереження та відтворення водних ресурсів  рідного  села Кам’яниця та всього краю – Закарпаття.

 

 

409 переглядів