Майбутні географи ознайомилися з роботою БУВР Тиси

В рамках відзначення Міжнародного Дня води, 20 березня 2019р. Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса відвідали студенти 2-го курсу географічного факультету Ужгородського національного університету.

Заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Едуард Осійський розповів про історію розвитку водного господарства нашого краю.

Також студентів ознайомили з основними заходами, які здійснює басейнове управління для екологічного оздоровлення поверхневих вод та догляду за ними. Е.Осійський розповів присутнім про  діяльність міжрайонних управлінь водного господарства у впровадженні басейнового принципу управління у сфері використання, охорони та відтворення водних ресурсів, основні проблеми та перспективи розвитку водогосподарської галузі Закарпаття.

У лабораторії моніторингу вод та ґрунтів басейнового управління начальник лабораторії Любов Сеник ознайомила майбутніх географів з основними аспектами проведення моніторингу поверхневих вод в басейні річки Тиса, звернувши увагу на наявну на Закарпатті мережу моніторингу якості поверхневих вод, а також на проблеми забруднення та засмічення водотоків області. Було наголошено, що з цього року діагностика сучасного стану водних масивів здійснюватиметься за європейськими стандартами Водної Рамкової Директиви ЄС, що стане основою для складання планів управління річковими басейнами. На конкретних хімічних дослідах студентам було продемонстровано як здійснюються гідрохімічні аналізи поверхневих вод та показано сучасні лабораторні прилади.

Під час зустрічі сутуденти отримали інформацію щодо проведення організованої Держводагентством еко-акції, а семе збір пластику( кришки від пляшок з напоями, соку, йогуртів та ін) для подальшої переробки.

726 переглядів