Працівники водогосподарських організацій області вшанували День Соборності України

22 січня управління водного господарства області розпочали день з вивішування Державного Прапора України на будівлях адмінкорпусів в честь Дня Соборності України.

Державний Прапор України на адмінбудівлі Мукачівського МУВГ

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. А для нашого краю – це ще й 73-тя річниця утворення Закарпатської області в складі України.

Щороку в цей день працівники водогосподарських організацій кладуть  квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченко. Зокрема, в місті Ужгород урочистості за участі керівників краю та міста, дипломатів іноземних держав, духовенства, молоді та громадськості розпочалися на площі Народній покладанням квітів до пам’ятника Т. Шевченку під супровід композицій у виконанні заслуженого академічного Закарпатського народного хору та оркестру Ужгородського музичного коледжу імені Д.Задора. Працівники БУВР Тиси та Ужгородського МУВГ приєдналися до народного віче перед пам’ятником, де присутні у пам’ять про Акт злуки розгорнули стометровий національний прапор. Урочиста колона в супроводі духового оркестру вирушила до пам’ятника Августину Волошину, а оркестр Головного управління Національної поліції у Закарпатській області виконав Гімн України. Відтак  «живий ланцюг» зі стометровим Прапором України на знак єднання заходу і сходу у складі єдиної соборної України з’єднав береги Ужа, площі Театральну та Петефі,  через пішохідний міст.

Розгорнутий 100 метровий національний прапор біля пам’ятника Т. Шевченку в м.Ужгород

Працівники Тячівського МУВГ взяли участь в урочистому зібранні та заходах, які проходили в Тячівському районному будинку Культури.

Урочисті заходи в Тячівському районному будинку Культури

866 переглядів