Очистка доріг та гідротехнічних споруд від снігових заметів

З початку січня внаслідок сильних снігопадів та хуртовин,  які пройшли територією області,  а також після випадання великої кількості мокрого снігу 14-16 січня, ускладнилась ситуація з транспортним сполученням до віддалених населених пунктів та роботою гідротехнічних споруд.

З метою недопущення аварійних ситуацій на водогосподарських об’єктах працівниками міжрайонних управлінь водного господарства здійснюється очистка територій насосних станцій, водовипускних споруд та шлюзів-регуляторів від намерзання льоду і снігу, перевіряються задвижки, проводяться околи льоду навколо водомірних рейок на всіх гідрометеорологічних водпостах та біля водомірних рейок на водосховищах.

Так, за період з 15 по 17 січня 2019 року Мукачівським МУВГ із залученням двох одиниць техніки (трактор МТЗ – 82 і трактор МТЗ-922) здійснено розчистку дороги до НС – 4 с. Драгиня Мукачівського району (від мостового переходу с. Грунь до насосної станції – 2, 01 км.), розчищено дорогу до НС-17, 18 с.Баркасово, с.Чомонин Мукачівського району (від а/д мосту до насосних станцій; черговими машиністами проведено вручну очистку дахів будівель насосних станцій № 6, 3, 17, 18 та очистку територій насосних станцій.

Розчистка під’їздних  шляхів до  насосних станцій та відомчих садиб

Берегівським МУВГ  проводяться роботи по очистці від снігу території  управління та  під’їздні  шляхи до  насосних станцій. На даний час проведено очистку  території  виробничої бази та прилеглої  території до  управління, а також здійснюється розчистка від снігу під’їзних шляхів до насосних станцій НС-26, НС-24, НС-14. Розчистка  від снігу  проводиться екскаватором ЕО-2621 та силами машиністів насосних станцій та оглядачів ГТС.

Очистка під’їздних доріг до насосних станцій від снігу

Очистка гідротехнічних споруд від снігу та льоду

Ужгородським МУВГ проведено роботи по  розчистці від снігу території насосних станцій і трансформаторних підстанцій. Здійснено розчистку території виробничої бази у селі В.Добронь і під’їзних доріг до насосних станцій НС–1, НС-11, НС– 2 , НС – 13, НС-21, НС-9 та основних гідротехнічних споруд.

Очистка територій насосних станцій та гідротехнічних споруд від снігу та льоду

Виноградівським МУВГ силами 18 працівників МУВГ та двох одиниць техніки (екскаватор навантажувач JCB 4СХ та трактора МТЗ -82) проведено роботи по  розчистці від снігу території виробничої бази і під’їзних доріг до Паладської і Теківської насосних станцій та основних гідротехнічних споруд.

Розчистка від снігу під’їзних доріг та автоматизованих гідрометеорологічних постів

Працівниками Тячівського МУВГ протягом місяця проводились роботи з очистки ГТС на території  населених пунктів: м. Рахів, с. Ділове, смт. В.Бичків.

Очистка гідротехнічних споруд та виробничої бази від снігу

Очистка гідротехнічних споруд від снігу та льоду

Водогосподарські організації продовжують роботи з забезпечення стабільної роботи водогосподарських систем та всіх  гідротехнічних споруд, проводиться очистка від снігу під’їздів до насосних станцій, виробничих баз, звільнення від льоду шлюзів-регуляторів та водовипусків на водосховищах.

766 переглядів