Діти учасників бойових дій з Грузії та України ознайомились з роботою БУВР Тиси

Сьогодні, 11 січня 2019 року, Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса відвідали діти учасників АТО з Херсонщини та грузинські діти учасників бойових дій, які перебувають у нашому краї у рамках міжнародного українсько-грузинського соціального проекту “Діти просять миру”, за сприяння ГО “Наше рідне Закарпаття” та інших організацій.

Юних гостей привітав начальник БУВР Тиси Олег Кисіль, який розповів про основні проблеми та перспективи розвитку водогосподарської галузі Закарпаття.

Начальник лабораторії Любов Сеник ознайомила гостей з основними аспектами проведення моніторингу поверхневих вод в басейні річки Тиса, а також показала сучасні лабораторні прилади та продемонструвала дітям як здійснюються гідрохімічні аналізи поверхневих вод.

Заступник начальника БУВР Тиси Едуард Осійський ознайомив гостей з Грузії з впровадженням басейнового принципу управління у сфері використання, охорони та відтворення водних ресурсів, а також розповів про роботу спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС «Тиса», за допомогою 50 автоматизованих вимірювальних станцій якої здійснюється контроль в реальному часі за гідрометеорологічною ситуацією на водних об’єктах в басейні р.Тиса.

Під час зустрічі гості виявляли цікавість та задавали питання, на які отримували змістовні відповіді. Всі залишилися задоволеними і запитали, чи можна прийти ще? Так, ми завжди Вам раді!

845 переглядів