Поповниться парк механізмів Берегівського МУВГ

В рамках бюджетної програми придбання обладнання і предметів довгострокового користування за КПКВК 2407050 “Експлуатація державного водогосподарського комплексу та управляння водними ресурсами” на 2018 рік (кошти державного фонду розвитку водного господарства КЕКВ 3110) Басейновим управлінням водних ресурсів річки Тиса 13 листопада 2018 року для виконання експлуатаційно – ремонтних робіт було придбано Екскаватор JCB JS 220 LC.

Що представляє собою ця нова техніка? Це техніка нового покоління, що об’єднує в собі велику ефективну потужність, продуктивність і комфортні умови для роботи машиніста-оператора. Вони мають дизельні двигуни з електронним керуванням, гідравлічні системи удосконалені, мають системи форсування потужності, рециркуляції гідравліки, тощо. Кабіни механізмів високі, забезпечують добру видимість, що дуже зручно для оператора.

В кабіні встановлено дисплеї (монітори), що дозволяє контролювати роботу усіх основних робочих органів, показники приладів, витрату палива, також є мікроклімат, у кабіні низький рівень шуму. Крісло оператора регулюється в залежності від росту та ваги оператора. Керування механізмами не потребує зусиль, а здійснюється при допомозі джойстиків (електронних перемикачів), що дозволяє керувати механізмами не викликаючи втомленості рук.

Механізми маневрені в роботі. Робоче обладнання високотехнологічне, надійне і міцне. Рама механізмів високостійка, механізми стійкі і надійні, можуть витримувати різні навантаження. Механізми довговічні, але потребують ретельного догляду за ними.

Планується передати вищевказаний екскаватор на баланс Берегівського МУВГ. Техніка буде залучатись до виконання робіт з реконструкції водозахисних споруд, водоприймачів на каналах Берегівської осушної системи, зокрема, водозахисних дамб річок Тиса, Латориця, Боржава, каналів Сернянський, Високобережний, Мерце, Кідьош. Планується також широко залучати цю нову техніку для надання допомоги органам місцевого самоврядування з метою виконання заходів Регіональної програми протипаводкового захисту в басейні р.Тиса, адже більшість каналів внутрішньогосподарської мережі значно замулені та потребують відновлення проектних параметрів. Виконання вищенаведених робіт із залученням нової високопродуктивної та багатофункціональної техніки дозволить значно покращити еколого-меліоративний стан сільськогосподарських угідь, меліорованих земель в межах Берегівської осушної системи, уникнути затоплень та підтоплень сільгоспугідь та прилеглих земель.

Екскаватор найближчим часом вийде на лінію для виконання робіт з гідротехнічного будівництва та експлуатаційних заходів на каналах міжгосподарської та внутрішньогосподарської мережі.

810 переглядів