Начальники підрозділів БУВР Тиси звітувалися про виконану роботу

14 листопада 2018 року в конференц-залі БУВР Тиси відбулася виробнича нарада, на якій розглядалися звіти керівників міжрайонних управлінь водного господарства за підсумками діяльності протягом 10 місяців 2018 року.

На нараді обговорювалися питання щодо діяльності водогосподарсько-меліоративного комплексу за 10 місяців 2018 року та заходів по забезпеченню  виконання завдань  за  2018 рік, результати проведення державного фінансового аудиту за період 2015-2017 років та І квартал 2018 року, стан правової роботи юридичних служб та протипаводкові заходи і їх реалізація.

Підведено підсумки роботи водогосподарських організацій щодо виконання основних фінансово-економічних показників.

Планом асигнувань на 10 місяців 2018 року за рахунок загального фонду бюджету  передбачено ліміт фінансування в сумі 43,1  млн грн. Доведені ліміти на 10 місяців в сумі  43,1 млн грн профінансовані повністю.

На виконання функціональних повноважень БУВР Тиси за рахунок різних джерел фінансування за  10 місяців направлено 56,6 млн грн.

При  річному ліміті  по спецфонду 11,9 млн грн виконано 7,6 млн грн або 64 відсотки до річного ліміту.

За рахунок коштів державного фонду розвитку водного господарства на придбання механізмів,  лімітом передбачено 4,4 млн грн, з яких профінансовано 2,0 млн грн.

До зведеного бюджету перераховано платежів у сумі  6,0 млн грн,  що складає 111 відсотків до  відповідного періоду минулого року, або на 600 тис грн більше.

Особливу увагу виступаючі звернули на виконання заходів, передбачених Схемою комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиси та затвердженої законом відповідної Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року (напрям – «Комплексний протипаводковий захист у басейні р. Тиси у Закарпатській області»).

За останні роки на проектування і будівництво об’єктів протипаводкового захисту, що визначені Схемою та Програмою з державного бюджету кошти виділяються не в достатній мірі і це при тому, що заходи з Комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиси, є складовою „Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року”, яка затверджена Законом України від 24 травня 2012 року № 4836- IV і передбачає щорічне виділення коштів на ці цілі в обсягах від 150 до 230 млн гривень.

Державне агентство водних ресурсів України, БУВР Тиси, Закарпатська ОДА і Закарпатська облрада щорічно подають бюджетні запити на отримання цих коштів.

Так, зокрема, у вересні 2018 року  було затверджено план виконання заходів, які фінансуються з державного бюджету за Програмою «Захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь, в тому числі в басейні р. Тиса у Закарпатській області». Сума фінансування у 2018 році складе 25,5 млн грн. Станом на 01.11.2018 р. профінансовано 12 млн грн.

Відповідно до Розпорядження Кабінету  Міністрів від 03.10.2018 р.  №711-р передбачено виділити 29,8 млн грн. для проведення аварійно-відновних робіт з ліквідації наслідків  паводку, який відбувся у грудні 2017 року. Виходячи з цієї ситуації і обсягів коштів, БУВР Тиси були визначені дев’ять найбільш важливих об’єктів, на яких потрібно провести роботи по їх відновленню. Для належного захисту від підтоплень, в першу чергу населених пунктів і сільгоспугідь у період проходження льодоходу, повені та паводків на річках області, на даний час 7 об’єктів мають готову проектно-кошторисну документацію, яка пройшла будівельну експертизу. Проведено тендерні процедури, на яких визначено (підрядників) переможців аукціону, які готові до проведення будівельних робіт.

Станом на 01.11.2018 року, в рамках виконання заходів “Регіональної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Тиса у Закарпатській області на 2013-2021 роки”, за рахунок коштів місцевого бюджету виконані роботи по захисту населених пунктів, виробничих об’єктів від шкідливої дії вод, екологічного оздоровлення водних об’єктів та території на суму 23,5827 млн грн при завданні на рік – 77,684 млн грн, тобто – 30 відсотків. Залучено коштів суб’єктів господарювання в сумі 25,3 млн грн.

718 переглядів