В Закарпатті відбулася зустріч українських та румунських експертів з питань оцінки якості води ріки Тиса

Відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах (Галац, 1997) та регламентів “Оцінки якості прикордонних вод”, та “Про заходи, які вживаються при небезпечних і надзвичайних забрудненнях прикордонних річок, що неможливо уникнути” протягом 23 – 25 жовтня 2012 року в с. Шаян Хустського району відбулася зустріч українських та румунських експертів з питань оцінки якості води р. Тиса.

Українську сторону на зустрічі представляли: Державна екологічна інспекція у Закарпатській області (О. Фенцик, заступник начальника та Скоблей М, начальник відділу.), Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса (Е. Осійський, начальник відділу та І. Монич, завідувач лабораторією).

На зустрічі проведено порівняння результатів аналізів спільно відібраних проб води з р. Тиса у створі м. Сігету Мармацієй /смт. Солотвино, які проводилися на базі лабораторій м. Байя-Маре та м. Ужгород. За результатами порівняння встановлено, що значення показників, які визначались є співставними.

Експертами детально проаналізовано якість води р.Тиса за 2011 рік в створах: с. Валя Вішеулуй / с. Ділове та с.Течеу Мік / м.Тячів й відзначено, що якість води в р. Тиса за 2011 рік не погіршується. Також, робочою групою констатовано, що в 2011 році жодного транскордонного забруднення на українсько-румунській ділянці р.Тиса не було зафіксовано.

Під час зустрічі експерти узгодили Програму проведення спільних вимірів витрат води та відборів проб води на 2013 рік для р.Тиса та Програму проведення спільних вимірів витрат води та відборів проб води на 2013 рік для р. Батарч (Румунія) та меліоративний канал Тарна Маре (Україна).

443 переглядів