Фахівці України та Угорщини спільно вирішують питання охорони прикордонних вод

В м. Ужгороді протягом 8-10 жовтня 2012 р. проходила робоча зустріч українсько-угорської робочої групи з охорони якості вод.

Українську сторону представляли: Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області (О. Цапулич та Альберт А.), Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області (М. Скоблей) та Басейнового управління водних ресурсів ріки Тиси (начальник відділу водних ресурсів, обліку використання вод та моніторингу довкілля, Е. Осійський).

Угорська сторона була представлена спеціалістами Верхньотисайської та Затисайської інспекцій охорони навколишнього середовища, природних та водних ресурсів.

Лабораторії України та Угорщини протягом 2012 року проводили зовнішньо-лабораторний контроль на точність визначень хімічних інгредієнтів у синтетичних (заздалегідь приготовлених) пробах. Незалежною міжнародною організацією були підготовлені синтетичні проби для дослідження загальних хімічних показників та показників неорганічних мікрозабруднень (важких металів). Гідрохімічний аналіз проб здійснювалися окремо на базі кожної з лабораторій. Згідно оцінки результатів зовнішньо-лабораторного контролю лабораторії України та Угорщини отримали вищу оцінку.

Спеціалісти угорської та української Сторін прийняли участь у проведенні в лабораторії м. Ужгорода. (Державна екологічна інспекція у Закарпатській області) хімічного аналізу спільно відібраних проб поверхневих вод р. Тиса у прикодонних створах: (м Загонь / м. Чоп) та (смт. Вилок / м. Тисабеч ). Також українські та угорські фахівці обмінялися результатами досліджень поверхневих вод у прикордонних створах на українсько-угорському кордоні виконаними протягом 9 місяців поточного року.

445 переглядів