Завершено роботи по відновленню русла р.Іршавка

Берегівським МУВГ завершено роботи по відновленню колишнього русла р.Іршавка.Вартість руслоочисних робіт становить 65 тис.грн. Проектом передбачалося відновлення проточності додаткового русла р.Іршавка шляхом його розчистки від замулення та розширення, відновлення пропускної спроможності мостового залізничного проходу. Всі роботи виконано відповідно до договору з Іршавською міською Радою.

Виконання робіт по відновленню русла р.Іршавка в подальшому дасть змогу зменшити ймовірні збитки від шкідливої дії паводкових вод, які можуть бути заподіяні землям в районі Свято-Ільїнського храму, парку в м.Іршава та присадибним ділянкам мешканців вул.. Піонерська, а в паводковий період частину паводкового стоку пропустити руслом р.Іршавка під другим залізничним мостом, що розвантажить основний залізничний міст. Також, це в свою чергу покращить екологічний стан парку міста Іршава .

Так, при проведенні розчистки русла, частину грунту укладено в правий берег і сформовано у виді дамби, що дасть змогу захистити територію навколо храму від паводкових вод. Роботи виконувались механізмами: екскаватором HITACHI ,бульдозером ДЗ-130на базі трактора Т-130 та автосамоскидом МАЗ 5551 з подальшим вивезенням грунту.

Берегівське МУВГ

469 переглядів