Руслорегулюючі роботи на річці Іршавка в місті Іршава

В рамках реалізації Регіональної програми протипаводкового захисту в басейні р.Тиса, за рахунок коштів місцевого бюджету, з метою зменшення можливих збитків від шкідливої дії паводкових вод, заподіяних землям в районі Свято-Ільїнського храму та парку в м.Іршава і збільшення пропускної здатності р.Іршавка, працівниками Берегівського МУВГ здійснюється розчистка русла р.Іршавка-2 (староріччя) по довжині 786 п.м.

Роботи виконуються відповідно контракту з Іршавською міською Радою. Проектом передбачається відновлення колишньої проточності русла р.Іршавка, шляхом його розчистки від замулення та розширення, відновлення пропускної спроможності другого мостового залізничного проходу.

Відновлення проточності русла Іршава дозволить покращити екологічний стан парку міста та дасть змогу в паводковий період частину паводкового стоку пропустити руслом р.Іршавка, під другим залізничним проходом, таким чином розвантажить основний залізничний міст р.Іршавка,

Руслоочисні роботи виконуються механізмами: екскаватором HITACHI, бульдозером ДЗ-27 на базі трактора Т-130 та автосамоскидом МАЗ 5551 з подальшим вивезенням.

Розчистка від чагарнику та окремих дерев проводиться працівниками Іршавської дільниці за допомогою кущорізів та мотопил.

 

Берегівське МУВГ

664 переглядів