ДЕНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СПІВРОБІТНИЦТВА В БУВР ТИСИ

20 вересня в БУВР Тиси відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня європейського співробітництва, що був одним із численних заходів, які проводяться по всій Європі протягом цього тижня під егідою Єврокомісії з приводу 20-ї річниці політики територіальної співпраці під гаслом “Спільний кордон – спільні кордони об’єднують”.

Головною ідеєю було висвітлення важливості територіальної співпраці, представлення широкому загалу програм транскордонного співробітництва, їх проектів, а також відзначення досягнень у сприянні економічному та соціальному розвитку, покращенні якості навколишнього середовища, ефективності кордону та підтримці співробітництва “люди-людям”.

БУВР Тиси, яке з 2001 року бере участь у реалізації проектів міжнародної технічної допомоги Програм Європейського Союзу, також приєдналось до відзначення Дня Європейської співпраці 2012, оскільки саме завдяки реалізації міжнародних проектів з 2005 року в розвиток галузі водного господарства Закарпатської області було залучено близько 45 млн. грн.

Сьогодні БУВР Тиса впроваджує чотири проекти Програми ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013.

У цьому заході взяли участь заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Приходько, начальник управління експлуатації водогосподарських систем, енергозбереження та механізації Держводагентства Вячеслав Розгон, представники Спільного Органу Управління (СОУ) і Спільного Технічного Секретаріату (СТС) Програми програми ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 – менеджер програми СОУ Габор Стріт, в.о. директора СТС Арон Сокач, фінансовий менеджер СТС Влад Чопак, програмні менеджери СТС Тетяна Клименко і Едіт Гал, голова Виноградівської РДА Тетяна Граб, партнери та колеги з України, Угорщини і Румунії, а також представники ЗМІ.

З вітальним словом виступив заступник голови Закарпатської ОДА Володимир Приходько, після чого начальник БУВР Тиси Володимир Чіпак представив громадськості участь управління в розвитку транскордонного співробітництва, результати і набутий досвід в рамках реалізації програм міжнародної технічної допомоги, а також разом з в.о. директора Спільного Органу Управління п. Габором Стріт урочисто підписав Грантову Угоду проекту Програми ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 HUSKROUA0901/040 “Стале управління природними ресурсами в межиріччі річок Тиса – Тур”, вартість якого складає 1,203 млн. євро. Менеджер проекту, начальник відділу міжнародного співробітництва БУРВ Тиси Марина Скраль представила присутнім передумови, цілі, заходи та очікувані результати проекту.

У рамках відзначення відбувся також виїзд у с. Червоне Ужгородського району з метою ознайомлення з ходом реалізації заходів проекту “Підвищення готовності до паводків у Берегівській транскордонній польдерній системі зі спрямуванням на басейн каналу Чаронда – Латориця”, впровадження якого розпочалось з квітня 2011 року. В межах цього відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку, встановленого на честь відкриття об’єкту “Розчистка каналу Чаронда- Латориця”.

1 087 переглядів