Розпочались роботи з розчистки каналу Чаронда-Латориця біля с.Червоне Ужгородського району

В рамках реалізації Проекту міжнародної технічної допомоги “Підвищення готовності до паводків у Берегівській транскордонній польдерній системі зі спрямуванням на басейн каналу Чаронда – Латориця” (HUSKROUA/0901/043), який фінансується за кошти гранту Європейської Комісії, з метою виконання робіт по розчистці каналу Чаронда-Латориця, Басейновим управлінням водних ресурсів річки Тиса було проведено процедуру тендеру на закупівлю цих робіт.

За результатами проведеної процедури було визначено переможця, а саме ПАТ “Мукачівська ПМК-77” з якою укладено договір на виконання робіт.

Роботи з розчистки каналу передбачено здійснювати на довжині 2500м. Обсяг земляних робіт складає більше 70 тисяч кубічних метрів.

Як перший етап виконання робіт, після влаштування перемички у верхній частині каналу, було влаштовано три рибоводні ями та здійснено відкачування води з ділянки розчистки. З метою збереження риби, на даному етапі роботи здійснювались за участі спеціалістів Головного управління Закарпатдержрибоохорони та громадських організацій.

Після цього механізми будівельної підрядної організації приступили до безпосереднього виконання робіт з розчистки каналу.

Наразі до виконання робіт на об’єкті залучено 4 екскаватори, з яких два мають подовжені стріли (16 і 21м), 1 бульдозер та 9 автосамоскидів.

Роботи з розчистки каналу передбачено виконувати протягом 7-ми місяців

1 074 переглядів