Проведена українсько-румунська робоча зустріч

На виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, Протоколу VІІ наради Уповноважених Урядів України і Румунії та на прохання Української Сторони 7 серпня 2012 року в м. Сігету-Мармацієй, Румунія, відбулась позапланова зустріч керівників і експертів робочої групи з гідрографічного басейну р. Тиса.

Основною метою зустрічі було проведення огляду прикордонної ділянки р.Тиса в районі ПЗ 262 для подальшого узгодження виконання Румунською Стороною гідротехнічних робіт у цій зоні відповідно до проектної документації, наданої в липні ц.р. На зустрічі румунські експерти також передали БУВР Тиси розроблений у 2010 році та скоригований у 2012 році робочий проект берегоукріплення р. Тиса на ділянці Ремец, ПЗ 267 – 262.

За результатами проведеного огляду ділянки на місцевості і ознайомлення з робочою документацією, українські експерти погодилися з продовженням будівельних робіт на ділянці нижче ПЗ 262 відповідно до узгодженої існуючої лінії берегоукріплення, але щодо робіт вище ПЗ 262 і робочої документації, наданої в липні, погодження наразі надано не було. Тому стосовно цієї ділянки та в цілому робочого проекту, представленого на розгляд у липні, керівники робочої групи домовилися про те, що Українська Сторона додатково надасть свій висновок після детального розгляду скоригованої документації.

За підсумками проведення зустрічі Сторони підписали відповідний Протокол.

453 переглядів