Працівниками Виноградівського МУВГ було проведено комісійне обстеження ставків

26 липня 2012 року працівниками Виноградівського МУВГ було проведено комісійне обстеження каскаду ставків, що в комплексі складають водосховище Бороняво, розташоване на території Боронявської сільської ради Хустського району. Обстеження проводилось комісією у плановому порядку у складі заступника начальника Виноградівського МУВГ Керечан Д.М., начальника дільниці гірських річок Виноградівського МУВГ Лешовського І.Й., начальника Закарпатської рибоводної станції, на балансі якої знаходиться водосховище Клованич В.І., начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Хустської РДА, члена комісії з питань ТЕБ і НС Сірко С.П., начальника служби цивільного захисту в м.Хуст та Хустському районі ТУ МНС у Закарпатській області Молодченко О.Б.

 

Саме водосховище було збудоване у 1971 році, генеральний проектувальник – Львівський філіал Укрдіпроводгоспу. Водосховище комплексного призначення, тип регулювання – сезонне, загальний об’єм -1,7 млн.м.куб. По периметру водосховища було виконано роботи з залуження.

В результаті обстеження було встановлено, що стан водосховища та споруд на ньому є задовільним і в цілому забезпечує безаварійний пропуск паводкових вод. Водосховище придатне та може використовуватися для інтенсивного риборозведення. Проблемним питанням є розвиток на водосховищі трав’яної рослинності, що перешкоджають розвитку живих водних організмів, засмічують отвори водопропускних споруд. Комісією було встановлено також, що необхідно найближчим часом провести очистку від замулення водовідвідного каналу МК Бороняво для забезпечення оперативного скиду надлишкових вод з водосховища при проходженні інтенсивних опадів та сніготаненні.

За результатами проведеного обстеження комісією було розроблено ряд заходів щодо покращення роботи водосховища та умов його експлуатації, що прийняті користувачем до виконання.

Виноградівське МУВГ

661 переглядів