Розпочато аварійно-відновлювальні роботи (капітальний ремонт) по відновленню водовипуску на р.Стара в с.Зняцево Мукачівського району

Мукачівським МУВГ розпочато виконання робіт з капітального ремонту гіротехнічних споруд на р.Стара, згідно заключеного договору № 1/0207 від 04 липня 2018 року з Зняцівською сільською радою на виконання будівельних робіт по об’єкту: «Аварійно-відновлювальні роботи по відновленню водовипуску на р.Стара, Зняцівської сільської ради» (Капітальний ремонт)» на суму 429,228 тис.грн., акту обстеження від 30.05.2018 року,  в обсязі, передбаченому  проектно-кошторисною документацією.

В ході обстеження каналів та споруд було виявлено, що майже по всій довжині канали вкриті густим чагарником та поодинокими деревами, в деяких місцях стовбури дерев (кущів) знаходяться безпосередньо в руслі каналу, що спричиняє локальні затори (накопичення побутових відходів, решток деревини). Замулення обстежених каналів місцями складало 0,4-1,0 м, що в свою чергу не забезпечувало вільного витікання води із прилеглої території та як наслідок – вело до перезволоження ґрунтів, підтоплення прилеглих територій с.Зняцево. Існуючі споруди – водовипуски, які розміщені на лівобережній водозахисні дамбі також знаходяться в аварійному стані (залізобетонні оголовки, металоконструкції, вхідна та вихідна частина водовипусків замулена та потребує відновлення). Подальша експлуатація даних споруд ускладнена, оскільки не забезпечується відведення води із прилеглої території до водоприймача р.Стара.

Мета проекту – проведення комплексу аварійно-відновлювальних робіт на каналах К-6-3, К-6-3-5, К-6-3-6, організації поверхневого стоку шляхом благоустрою водовідвідних каналів з одночасним його поглибленням до проектних відміток та збільшення площі поперечного перерізу з метою підвищення пропускної здатності каналів, яке веде до недопущення підтоплення та затоплення прилеглої території.

Працівниками в липні місяці проведено розчистку від намулу каналів, загальною протяжністю – 169 м (канал К-6-3 – 137 м, канал К-6-3-5 – 32 м), обсяг очистки склав –  650 м3 та демонтаж двох трубчатих переїздів.

Очистка каналу К-6-3

Очистка каналу К-6-3-5

Для виконання робіт задіяна техніка управління: екскаватор Hitachi ZX-120, автомобіль КрАЗ – 65055 з  трейлером для перевезення механізму.

Роботи на даному об’єкті з капітального ремонту гідротехнічних споруд продовжуються.

Мукачівське МУВГ

704 переглядів