В Криму відбулась нарада-семінар з водообліку на меліоративних системах

З метою ефективної роботи експлуатаційної гідрометрії, раціонального використання водних ресурсів, експлуатаційної надійності водогосподарських систем та обміну досвідом щодо удосконалення водообліку на меліоративних системах галузі 20-22 червня 2012 року на базі водогосподарських організацій Рескомводгоспу АР Крим була проведена нарада-семінар. В її роботі прийняли участь від БУВР Тиси головний гідротехнік відділу експлуатації Гудра С.Є. та начальник Закарпатської гідрогеолого-меліоративної партії Кедик Є.Є.

Пленарне засідання розпочалось в Салгірському МУВГ. Із вступним словом виступив начальник упрексплуатації водогосподарських систем, енергозбереження та механізації Держводагентства Розгон В.А. Він вказав на основні напрямки роботи водогосподарських організацій в питаннях удосконалення процесу водообліку, збереження водних ресурсів, виконання ремонтно-експлуатаційних робіт на меліоративній мережі, подачі води на зрошення та інше.

Про водогосподарський комплекс АР Крим та впровадження водообліку на меліоративних системах розказав заступник голови Рескомводгоспу Дудков П.Ф.

Виступили також Крученюк В.Д., заступник директора ІВПіМ – про використання нових матеріалів при виконанні ремонтно-експлуатаційних робіт на меліоративній мережі, Першин В.В., начальник відділу водокористування Красногвардійського МУВГ – досвід роботи з водоспоживачами та налагодження прямого водообліку в МУВГ.

Головним інженером ІМТЦ “Крим” та іншими спеціалістами було ознайомлено учасників наради-семінару з роботою ультразвукових приладів водообліку УРЖ-2КМ, “ІРКА”, УВР-011, “ЄХО-Р-02”, доплерівським витратоміром для відкритих каналізованих потоків води “Днепр-7”.

Було проведено також огляд об’єктів Красногвардійського і Тайганського МУВГ. Учасники ознайомились з роботою приладів прямого водообліку, експлуатацією дощувальних машин на зрошуваних площах СТОВ “Дружба народів” та з роботою гідротехнічного вузла Тайганського водосховища.

Головний гідротехнік відділу експлуатації С.Гудра

387 переглядів