Відбулась позапланова зустріч заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини

11-12 червня 2012 року в м. Ніредьгаза, Угорщина, відбулась позапланова зустріч заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах за участі експертів робочої групи з вивчення методик побудови кривих вільної поверхні та обчислення розрахункових рівнів різної паводкової забезпеченості на українсько-угорських прикордонних ділянках басейну р. Тиса. Українську делегацію на зустрічі очолював заступник Уповноваженого Уряду України, начальник БУВР Тиси Володимир Чіпак, угорську делегацію – заступник Уповноваженого Уряду Угорщини, директор Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ Гашпар Боднар.

Основною метою зустрічі було представлення та обговорення результатів робіт з обчислення спільної розрахункової кривої вільної поверхні для українсько-угорської прикордонної ділянки річки Тиса, які були розпочаті ще в 2007 році, а на початку 2010 року для вирішення цього питання була створена окрема робоча група, а також з метою прийняття рішення щодо представлення результатів на затвердження Уповноваженим Урядів України і Угорщини.

В ході зустрічі також було проведено аналіз виконаних за останні 10-15 років будівельних робіт з протипаводкового захисту на українській та угорській територіях. Були визначені райони підвищеного паводкового ризику, де особливо важливим є посилення протипаводкового захисту.

На основі заслуханих доповідей та перегляду підсумкового звіту, підготовленого експертами робочої групи, заступники Уповноважених Урядів погодили запропоновані розрахункові рівні паводків і домовились представити їх на затвердження Уповноваженим Урядів.

Учасники зустрічі визначили подальші завдання, серед яких необхідність розробки спільної концепції розвитку системи протипаводкового захисту відповідно до національних програм Сторін, рекомендацій ВРД ЄС та з урахуванням нових пропонованих розрахункових рівнів.

361 переглядів