Інформація про водогосподарську ситуацію на річках Закарпатської області станом на 8 годину 11 червня 2012 р.

Протягом 9-10 червня по області пройшли грозові дощі, сильні зливи, град у верхівях приток р.Тиса опади склали до 25-37 мм/добу (Уж-Жорнава, Пінія-Поляна, Тересва -Усть Чорна, Ріка-Н.Бистрий, Туря-Сімер).

На річках області спостерігаються добові підйоми рівнів води до + 54 см., в межах корінних берегів без виходу води на заплаву.

За прогнозом Гідрометцентру та за прогнозними даними АІВС Тиса протягом 11 червня по Закарпатській області зберігається штормове попередження – очікуються сильні дощі, грози, місцями сильні зливи, град та шквали 15-20м/с.

11 червня на річках області очікується підвищення рівнів води на 0,5 – 1,5 м. над поточними рівнями (вода переважно в корінних берегах, можливий початковий вихід води на заплави у понижених місцях).

Внаслідок буревію та інтенсивних опадів з градом:

  • 9 червня в с. Тур’я Бистра Перечинського району пошкоджено дахи (понад 200) повалено понад 100 дерев на подвір’ях та вздовж сільських вулиць, зруйноване 850 метрів асфальтового покриття комунальної автодороги. Внаслідок пошкодження лінії електропередач без електропостачання залишилось 425 дворогосподарств, в яких проживає близько 1450 мешканців. Також частково було відключено від електропостачання села Порошково та Раково, Свалявка Перечинського району. Потерпілих осіб внаслідок буревію не має, проїзд по вулицях населеного пункту забезпечений. 10 червня електропостачання в зазначених населених пунктах відновлено повністю.
  • в смт. Великий Березний, внаслідок буревію із сильною зливою вночі, 10 червня, було частково пошкоджено дахи на будівлях РДА, лісокомбінату та двох житлових будинків.
  • Вночі, з 10 на 11 червня, внаслідок буревію і зливами відбулося пошкодження ЛЕП -припинено повністю або частково електропостачання в 12 населених пунктах Свалявського, Великоберезнянського, Перечинського, Хустського, Тячівського районів.
  • на насосних станціях 21Б в с. Соловка та 2Б в с. Петрівка Ужгородського району внаслідок буревію було припинено подачу струму. Станом на 14 год на насосній станції 21Б енергопостачання відновлено ремонтною бригадою РЕМ.

    РЕМи спільно з підрозділами МСН проводять відновлення електропостачання до населених пунктів.

    За результатами обстеження, проведеного спеціалістами МУВГ в зоні стихійного лиха, встановлено, що пошкоджень гідротехнічних споруд, насосних станцій та відомчих будівель, підтоплень житлових будинків та берегової ерозії немає.

    Відділ ТЕБ та ППЗ

    346 переглядів