Відзначення Дня Конституції України

Вперше у вітчизняній історії носієм суверенітету і єдиним джерелом влади було проголошено народ, а людину, її права і свободи, визнано найвищою цінністю – таким державним носієм і джерелом стала Конституція України, яку було прийнято 28 червня 1996 року.

День Конституції України – це головне свято всіх громадян країни, це наше спільне свято. Ця подія стоїть в низці тих небагатьох історичних дат, які єднають людей, перетворюючи населення на народ, територію – на державу.

Напередодні великого державного свята – Дня Конституції України – в управліннях водного господарства краю відбулися урочистості з цієї нагоди. З вітальними словами до своїх колективів звернулись керівники та юристконсульти управлінь. Урочисто вивішено Державний прапор України на адмінбудівлі БУВР Тиси, міжрайонних управлінь водного господарства та будівлях насосних станцій.

Працівники БУВР Тиси та Ужгородського МУВГ взяли участь у покладанні квітів до підніжжя пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку на площі Народній, де зібралось чимало людей, у тому числі керівництво області та Ужгорода, представники дипломатичних установ, очільники обласних відомств, молодь та громадськість. По завершенні церемонії прозвучав Державний Гімн та «Молитва за Україну». З площі Народної святкова колона вирушила на набережну Незалежності, де відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Президента Карпатської України Августина Волошина.

Працівники Берегівського МУВГ разом з органами місцевого самоврядування, представниками держустанов та громадськістю взяли участь у святкових заходах з нагоди 22-ї річниці Конституції України, що проводились  в  приміщеннях Іршавської та Берегівської РДА. Також начальник Берегівського МУВГ взяв участь у покладанні квітів до підніжжя пам’ятника «Борцям за свободу і незалежність України, Героям Небесної сотні та загиблим в АТО» в центрі м.Іршави.

Працівники Виноградівського МУВГ взяли участь в урочистостях у Виноградівській РДА.

Заступник начальника Мукачівського МУВГ взяв участь в приуроченому до 22-ї річниці Конституції України тематичному вечері «Оберіг нашої держави», що відбувся 27 червня 2018 року у центральній районній бібліотеці за участі голови Мукачівської райдержадміністрації.

505 переглядів