Здійснюється обводнення каналу Верке водами річки Боржава

Основною водною артерією міста Берегово є канал Верке. Канал наповнюється водою річки Боржава за допомогою гідротехнічних споруд.

За рахунок підпору води греблею на р.Боржава, вода через шлюз подається в канал Верке і далі самопливом протікає через м. Берегово, покращуючи його екологічний стан і наповнюючи магістральні канали Берегівської осушної системи. Цим самим обводнюється територія площею біля 40 тис.га в Берегівському та Ужгородському районах. Режим роботи греблі такий, що на період пропуску паводків і нересту риби з листопада до кінця травня, вона демонтується – піднімаються дерев’яні щити, а металеві конструкції ферми Корицького вкладаються на бетонний флютбет і вода в м.Берегово не подається, що позначається на екологічній ситуації. Після закінчення нересту і проведення необхідних процедур погодження відповідними органами греблю знову приводять у робочий стан.

29 травня силами працівників Берегівського МУВГ було проведено встановлення греблі на р. Боржава на околиці села Боржава. Процес монтажу греблі довготривалий та трудомісткий. Спочатку монтуються металеві конструкції ферми Корицького, потім влаштовуються деревяні підмостки, захисні перила та встановлюються перші ряди щитів. Коли рівень води в річці на греблі перевищить висоту першого ряду щитів, проводиться становлення другого ряду щитів і т.д. Загалом здійснюється монтаж металевих ферм Корицького в кількості 21 шт. та деревяних щитів в кількості 44 шт.

Берегівське МУВГ

451 переглядів