Поточний ремонт підпірної стінки лівого берега струмка «Сіткарів потік» в с.Пасіка Свалявського району

Мукачівське МУВГ заключило договір з Сусківською сільською радою на виконання підрядних робіт по об’єкту: «Поточний  ремонт підпірної стінки лівого берега струмка «Сіткарів потік» біля буд.№ 5,6 в с.Пасіка Свалявського району Закарпатської області» на суму 54,645 тис.грн.

Після проведення обстеження лівого берега струмка «Сіткарів потік» в с.Пасіка встановлено, що після проходження паводків відбулася берегова ерозія лівого берега струмка, яка призвела до пошкодження (руйнування) підпірної стінки з кам’яної кладки  по довжині близько 30 метрів біля будинків № 5,6 в с.Пасіка. Дана ерозія берега несе загрозу комунальній сільській дорозі та підтопленню дворогосподарств.

З метою недопущення подальшого поглиблення берегової ерозії підпірної кам’яної стінки, відновлення природного стану русла та для збільшення пропускної спроможності струмка, працівниками управління виконано наступні види робіт:

– відновлення підпірної стінки – 13 м.п.

– поточний ремонт існуючої підпірної стінки – 12 м.п.

–  регулювання русла струмка «Сіткарів потік» по довжині 30 м.п.

Ерозія лівого берега струмка та початок робіт

Відновлення підпірної стінки струмка

Для виконання робіт був задіяний екскаватор Hitachi ZX-120, автомобіль ЗІЛ-130, КрАЗ – 65055 з  трейлером для перевезення механізму та матеріалів.

Роботи по поточному ремонту  підпірної стінки лівого берега струмка «Сіткарів потік» в с.Пасіка завершені в повному обсязі.

Мукачівське МУВГ

734 переглядів