Зустріч українських і румунських керівників та експертів Робочої групи з проблем річки Тиса за участі проектантів

Відповідно до положень Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах а також на пропозицію Уповноважених обох Сторін в період з 22 по 23 травня 2012 року відбулася зустріч українських і румунських керівників та експертів Робочої групи з проблем річки Тиса за участі проектантів.

Українську делегацію на зустрічі очолював керівник української частини Робочої групи з проблем р.Тиса Володимир Чіпак, румунську делегацію – керівник румунської частини Робочої групи з проблем р. Тиса Раду Фаркаш. В зустрічі також взяли участь секретар Уповноваженого Уряду Румунії Кармен Неагу, експерти та представники проектних організацій обох Сторін.

В ході зустрічі Сторони здійснили огляд проблемних прикордонних ділянок річки Тиса як на українській, так на румунській територіях. Зокрема, експерти обох Сторін обстежили місце будівництва берегоукріплення на р. Тиса поблизу м. Тячів, а також розглянули проектні рішення робочого проекту реконструкції берегоукріплення і посилення водозахисної дамби р. Тиса в районі м. Тячів.

Під час перебування на румунській території Сторони спільно здійснили огляд ділянки з регулювання русла річки Тиса в районі с. Ремец, повіт Марамуреш з метою узгодження проектних рішень, запропонованих Румунською Стороною в проектній документації.

Також Українська Сторона інформувала Румунську Сторону про стан підготовки Грантової Угоди проекту “Стале управління природними ресурсами в межиріччі річок Тиса – Тур” Програми транскордонного співробітництва ІЄСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 роки, в якому вона є партнером проекту.

За результатами спільної зустрічі був підписаний протокол.

355 переглядів