Зустріч української та угорської робочих груп із захисту від шкідливої дії вод

Протягом 7-8 травня в м. Ніредьгаза відбулась планова зустріч керівників української і угорської робочих груп та експертів Сторін із захисту від шкідливої дії вод.

Сторони переглянули стан виконання завдань, визначених на XVІ нараді Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах, а також здійснили обмін інформацією щодо робіт, виконаних протягом 2011 року в рамках реалізації Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса на українській території та Плану Вашаргелі на угорській території.

Експертами Сторін також розглядалось питання надійності та ефективності функціонування українсько-угорської АІВС та досягнуто домовленість щодо проведення наприкінці травня – початку червня 2012 року черговогоогляду та ремонтно-технічного обслуговування станцій спільної інформаційно-вимірювальної системи на українській та угорській територіях.

В ході зустрічі Сторони визначили подальші завданнящодо продовження виконаннягеодезичних робіт на ділянках дамб спільного інтересу р. Тиса, здійснення оцінки впливу виконаних на українській та угорській територіях будівельних робітна протипаводковий захистприкордонних територій.

Сторони погодили наступні завдання та графік їх виконання, визначені для робочої групи експертів з вивчення методик побудови кривих вільної поверхні та обчислення розрахункових рівнів різної паводкової забезпеченості на українсько-угорських прикордонних ділянках басейну р. Тиса. Саме результати гідродинамічного моделювання, що наразі виконується в рамках діяльності зазначеної робочої групи, дадуть змогу отримати результати, необхідні для підготовки єдиного цифрового українсько-угорського інвентарного плану та для здійснення оцінки впливу виконаних на українській та угорській територіях будівельних робіт на протипаводкову безпеку ділянок спільного інтересу.

За підсумками зустрічі був складений та підписаний відповідний протокол.

360 переглядів