Працівники водогосподарських структур області активно відзначили День довкілля

Всесвітній День довкілля був установлений Генеральною Асамблеєю Органiзацiї Об’єднаних Нацiй в 1972 році. Його задача – звернути увагу світової громадськості на проблеми навколишнього середовища. День довкілля в Україні проводиться щороку в третю суботу квітня. Традиційно в цей день в українських населених пунктах проводяться суботники та інші заходи щодо поліпшення стану навколишнього середовища. Метою заходу є популяризація екологічних знань серед широких верств населення, підвищення рівня екологічної культури, озеленення, благоустрою населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел і багато іншого.

В цьому році на виконання протоколу засідання Кабінету Міністрів України щодо забезпечення проведення 5 травня щорічної всеукраїнської акції “За чисте довкілля” та на виконання відповідного доручення Держводагентства працівники міжрайонних управлінь водного господарства День довкілля відзначили прибиранням територій водогосподарських споруд, виробничих баз, відновленням джерел, впорядкуванням територій поблизу водних об’єктів та влаштуванням місць для відпочинку.

Зокрема, працівниками Ужгородського МУВГ були здійснені роботи по прибиранню території насосної станції 7Б, с. Соломоново. Було очищено прибережну захисну смугу ділянки р. Латориця та здійснено збір побутового сміття вздовж лівобережної дамби р.Латориця, очищено узбіччя автодороги “Чоп-Ужгород” в районі водомірного поста на р.Латориця від побутового сміття. Загалом ними було впорядковано 3 сміттєзвалища, очищено придорожніх смуг довжиною 11,3 га, висаджено 12 дерев, вивезено 36 м.куб. побутового сміття.

Мукачівськими водниками було очищено 600 м. придорожньої смуги в напрямі Мукачево-Жнятино, вирубано 4800 м.кв. чагарників та кущів і зібрано 8 м.куб. сміття. На виробничій території по вул.І.Франка у м.Мукачево було упорядковано газони, квітники, на території мехзагону в с.Ракошино, на насосних станціях висаджено 60 дерев. Було організовано упорядкування та окошування правобережної дамби р.Латориця в межах міста Мукачево площею 2,5 тис. м.кв., а у Свалявському районі очищено 250 м. прибережної смуги р.Латориця від чагарнику та дерев. В проведенні акції “День довкілля” взяли участь 80 працівників Мукачівського МУВГ із залученням засобів малої механізації та відповідної техніки.

Працівники Тячівського МУВГ займалися прибиранням територій гідротехнічних споруд, джерел питної води, впорядкуванням територій поблизу водних об’єктів та влаштуванням місця для відпочинку. У роботі з благоустрою їх активно підтримали місцеві жителі та шкільна молодь, які допомагали у прибиранні побутового сміття в смт.Буштино, Ясіня, В.Бичкові та в містах Тячів та Рахів.

Всі учасники акції отримали задоволення, зробивши свій внесок у збереження природи та довкілля рідного краю.

392 переглядів