Відзначення Дня працівника водного господарства

Указом Президента України від 18 березня 2003 року № 226/2003 в Україні встановлено професійне свято – День працівників водного господарства. Ось уже 15 років, День працівника водного господарства відзначається в першу неділю червня.

Водне господарство тісно пов’язане з усіма галузями народного господарства і впливає на розвиток та розміщення продуктивних сил. Воно має вирішальне значення в забезпеченні необхідних соціальних і побутових умов життя населення. Водні ресурси у повній мірі визначають рівень життя і здоров’я населення.

Для підтримання природно-екологічної рівноваги в навколишньому природному середовищі і забезпечення сталого розвитку держави необхідне удосконалення управління використанням, охороною і відновленням водних ресурсів та беззастережне виконання екологічних вимог. А потрібно починати з самого простого, з себе, економити воду, не використовувати її без потреби, не засмічувати наші річки, потічки, струмки. Наша область славиться прекрасною природою, горами, лісами, а ось річки наші, на жаль, засмічені, особливо береги.

Саме напередодні свята Тячівське МУВГ провели відкритий урок в Тересвянській ЗОШ І-ІІІ ст., на тему «Водне господарство – незамінна галузь в Україні».

Тож цими днями працівники міжрайонних управлінь та БУВР Тиси відзначили своє професійне свято.  На урочистостях, які проводились,  начальники МУВГ привітали своїх працівників, а кращим, з нагоди Дня працівників водного  господарства, було вручено подяки та грамоти за багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у водогосподарську галузь.

Представник Держводагентства України від імені Голови агентства нагородив цінним подарунком (годинником) начальника БУВР Тиси  Чіпака В.П., також головного інженера Виноградівського МУВГ – Кедика Є.Є.  було нагороджено почесною грамотою та значком  Кабінету Міністрів України. Перший заступник голови Закарпатської ОДА Мікулін В.П. подякував водникам за професійність і сумлінну працю та вручив відзнаки обласної держадміністрації та Закарпатської облради. В урочистостях взяли участь також колеги з інших управлінь та організацій.

552 переглядів