Відбулася зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Словацької Республіки за участі керівників робочих Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах

Протягом 29-31 травня 2018 року в Ужгороді відбулась зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Словацької Республіки за участі керівників робочих груп Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах. Українську делегацію очолював головний інженер БУВР Тиси, заступник Уповноваженого Уряду України Олег Кисіль, словацьку – технічний директор водного господарства, заступник Уповноваженого Уряду Словацької Республіки Павел Віраг.

Під час засідання Сторони обговорили питання двостороннього співробітництва за 2017 рік та план на 2018 рік, зокрема щодо організації протипаводкового захисту в 6асейнах річок Уж та Латориця, охорони якості прикордонних вод та гідрометеорологічної ситуації. Також окремим завданням було підготувати проект протоколу ХVІ засідання Українсько-Словацької комісії по прикордонних водах, яке відбудеться у липні цього року на території Словацької Республіки.

Окрім протокольних засідань, словацька делегація ознайомилась з водогосподарським комплексом басейну р.Тиса. Зокрема, колеги відвідали гідротехнічні споруди, об’єкти протипаводкового захисту на рр.Боржава, Тересва та малу ГЕС на р.Брустурянка.

У результаті проведеної роботи заступники Уповноважених Урядів України і Словацької Республіки підписали Протокол зустрічі 31 травня в м.Ужгород.

414 переглядів