Відновлення природних питних джерел працівниками Мукачівського МУВГ

Працівниками Мукачівської дільниці, відділу водних ресурсів та дільниці гірських річок в квітні-травні місяці проведено роботи з відновлення та впорядкування природних питних  джерел в зоні діяльності управління. Так як витік кожної річки чи струмка починається з джерела, тому приділяється особлива увага саме їх відновленню, збереженню та недопущенню забруднення.

З цією метою працівниками було оновлено та упорядковано 4 природних питних джерела в Мукачівському та Свалявському районах, з них – 2 нових.

1. Природне питне джерело в смт.Кольчино – проведено відновлення та облаштування джерела, очистка території навколо нього від трав’яної рослинності,  встановлено інформаційну табличку та декоративну огорожу з хмизу.


2. Природне питне джерело в с.Лохово – проведено розчистку території біля джерела від сміття, облаштовано та декоровано витік джерела каменем, встановлено декоративну огорожу з хмизу та інформаційний знак.


3. Природне питне джерело в с.Визниця – прибирання території від сміття, фабування даху (покриття), викладення кам’яної основи біля джерела.


4. Природне питне джерело в с.Солочин – обкошування території навколо джерела, очистка від сміття, розчищено русло джерела, часткове відновлення хмизових перегородок.


Роботи по відновленню та облаштуванню джерел будуть продовжуватися і надалі, в планах відновлення джерела  в с.Щасливе Мукачівського району.

 

Мукачівське МУВГ

690 переглядів