Проведена зустріч українсько-угорської робочої групи з охорони якості вод

Проведена зустріч українсько-угорської робочої групи з охорони якості вод

28-29 березня 2012 року в м. Ніредьгаза (Угорщина) відбулася планова робоча зустріч українсько-угорської робочої групи з охорони якості вод, в якій взяв участь заступник начальника відділу водних ресурсів, обліку використання вод та моніторингу довкілля БУВР Тиси, експерт Е. Осійський.

На порядку денному зустрічі були, зокрема, питання щодо перегляду і аналізу виконання завдань за 2011 рік, оцінки стану якості води в прикордонних створах р. Тиса, надзвичайних забруднень прикордонних вод у 2011 році.

Сторони проаналізували середні і статистичні дані результатів досліджень щодо оцінки якості води у р. Тиса за 2011 р. у створах Тисабеч/Тисауйлак (Вилок) та Загонь/Чоп, здійснили взаємний обмін результатами лабораторних досліджень якості вод у створах Бене (на р. Боржава – з українського боку), Ороньошопаті (по річках Тур, Сомеш, Красна і Тиса – з угорського) за 2011 р., а також встановили, що протягом 2011 р. на р. Тиса надзвичайних забруднень транскордонного характеру, які призвели б до погіршення якості води, не відбулося.

Українські та угорські експерти підготували спільний План роботи на період з квітня 2012 по березень 2013 рр., а також опрацювали і підготували Звіт про стан якості прикордонних вод і про надзвичайні забруднення для представлення Уповноваженим Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах.

За результатами зустрічі керівники експертних груп Сторін підписали відповідний Протокол.

355 переглядів