Відбулася зустріч керівників та експертів Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту Українсько-Словацької Комісії з питань прикордонних вод

В період з 24 по 27квітня 2018 року в межах виконання Угоди між Урядом України і Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах та відповідно до протоколу XV засідання Українсько-Словацької Комісії по прикордонних водах відбулась зустріч Робочої групи технічних експертів з протипаводкового захисту. Українську делегацію очолював головний інженер БУВР Тиси, заступник Уповноваженого Уряду України, керівник української робочої групи Олег Кисіль, словацьку – головний інженер Кошицького управління водного господарства, керівник словацької частини робочої групи Станіслав Добротка.

Розпочали свою роботу експерти обох Сторін з огляду водогосподарських об’єктів у басейні річки Уж на українській території. Зокрема, словацькі та українські експерти ознайомились з роботою НС –1БОС  в с. Червоне, Ужгородського району, оглянули правобережну дамбу р. Уж в с. Невицьке, греблю та дериваційний канал на р. Уж в с. Камяниця, водозахисну дамбу та автоматизовану гідрометеорологічну станцію на р. Тур’я в с.Сімер. Також експерти побували на малій ГЕС на р. Шипот.

Наступного дня обидві делегації здійснили огляд водогосподарських споруд на території Словаччини. Експерти оглянули стан правобереженої дамби р. Латориця на ділянці Чічаровце -Птрукша і ознайомились з роботою НС станцій в с.Птрукша та с.Камена Молва, НС Стреда над Бодрогом, після здійснення їх реконструкції, а також мобільних насосних станцій на р. Бодрог в с.Борша та с.Вінічки, конструкції мобільних дамб та побували на Боршанському польдері на р. Бодрог.

Окрім огляду водогосподарських об’єктів Сторони обговорили питання двостороннього співробітництва за 2017 рік, зокрема щодо організації протипаводкового захисту в басейнах річок Уж та Латориця. Сторони інформували одна одну про виконання будівельних, реконструкційних, а також ремонтно-експлуатаційних заходів на об’єктах прикордонних територій за 2017 рік та план на 2018 рік.

Окремим дорученням Уповноважених Урядів було актуалізувати Інструкції про протипаводковий захист на українсько-словацьких прикордонних водах. Під час зустрічі керівники та експерти Робочої групи обговорили положення цього документу, наявні картографічні матеріали та узгодили роботу з  оновлення самої Інструкції та додатків до неї. Проект актуалізованої Інструкції буде представлено на зустрічі заступників Уповноважених.

У результаті проведеної роботи керівники Робочої групи підписали відповідний Протокол зустрічі 27 квітня 2017 року в Земплінській Шираві, Словаччина.

 

555 переглядів