Зустріч з нагоди Всесвітнього дня води в м. Сату Маре

В рамках відзначення Всесвітнього дня води 20 березня 2012 року у м. Сату Маре (Румунія) відбулася зустріч Басейнового комітету Сомеш-Тиса, в якому взяв участь і представник БУВР Тиси – начальник Тячівського МУВГ Коломис Станіслав Михайлович.

На засіданні серед присутніх та виступаючих були міністр охорони навколишнього середовища та лісового господарства Румунії, голова та віце-президент Басейнового комітету Сомеш – Тиса, генеральний директор Національної адміністрації “Води Румунії”, а також керівники водогосподарських організацій Румунії.

Захід був присвячений темі “Вода і протипаводкова безпека”.

Велика увага була приділена питанню басейнів річок Сомеш і Тиса, в рамках якої були представлені презентації проекту FLOOD-WISE та проекту “План щодо попередження, захисту і пом’якшення наслідків повеней в басейні Сомеш -Тиса”. Ці проекти розглядали стратегію сталого управління паводками транскордонних річкових басейнів, а їх реалізація передбачає підвищення прагнення відповідальних органів розробляти та втілювати гармонізовані або спільні стратегії управління паводками, а також політику та комплекс заходів в транскордонних областях, що відповідають як політиці та нормам ЄС, так і національному законодавству та стандартам. Як наслідок, все це допоможе підвищити рівень безпеки та покращити стан річкових басейнів для людей, флори та фауни регіону.

Учасники наголосили на значимості Всесвітнього дня води, який покликаний привернути увагу громадськості до стану водних об’єктів і проблем, пов’язаних з їх відновленням і охороною, замислитися щодо значення води в житті кожної людини та привернути увагу до проблем нестачі питної води, необхідності збереження та раціонального використання водних ресурсів. Більш детально проблему продовольчої безпеки висвітлив віце-президент Басейнового комітету Сомеш – Тисав Іоан Рошу у доповіді “Вода і безпека харчування”.

На зустрічі окрему увагу було приділено обговоренню питань українсько-румунського співробітництва, перспективі його подальшого розвитку та збереженню водних ресурсів на транскордонній ділянці річки Тиса.

Тячівське МУВГ

415 переглядів