Робота з професійної орієнтації у Тячівському МУВГ

В Тячівському МУВГ систематично проводиться профорієнтаційна робота з працівниками з метою вступу на навчання до Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне) для завчасного підбору і підготовки кваліфікованих фахівців галузі водного господарства.

В даний час в Закарпатському навчально-консультаційному центрі Національного університету водного господарства та природокористування

навчаються на місцях державного замовлення два працівники управління та одна дитина працівника управління. Всі згадані працівники займають в даний час робітничі професії (річковий робітник, оглядач гідротехнічних споруд, водій), в майбутньому мають можливість займати посади кваліфікованих керівників та спеціалістів водогосподарського комплексу області. Наразі укладено два договори з Університетом м. Рівне на прийняття на роботу в поточному році двох молодих спеціалістів. У цьому році планують вступити на навчання до НУВГП, без відриву від виробництва, три працівники управління.

Працівники управління привертають увагу учнівської молоді до здобуття освіти у вищих навчальних закладах. Проведено профорієнтаційну роботу з випускниками 11 класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім. В.Гренджі- Донського м.Тячів щодо залучення їх для вступу на навчання в Національний університет водного господарства та природокористування. Ознайомлено школярів з правилами прийому до університету в 2012 році, доведено до відому деякі права та пільги молодих працівників, які визначено нормативно-правовими актами України.

Проводиться співпраця з Тячівським міжрайонним центром зайнятості населення. 2 березня 2012 року інженер з кадрових питань І категорії Деяк О.Д. взяла участь в ярмарку вакансій щодо працевлаштуванню безробітного населення, який проходив в приміщенні будинку культури м.Тячів. Вона розповіла про напрямки діяльності Тячівського міжрайонного управління водного господарства, вказала на потребу в працівниках робітничих професій, яка існує в даний час, а також дала інформацію про можливість навчатися в Національному університеті водного господарства та природокористування у м.Рівне чи на Закарпатті та відповіла на численні питання зацікавлених.

Тячівське МУВГ

388 переглядів