Відділ ведення водного кадастру та моніторингу вод, водних відносин та басейнової взаємодії

Відділ ведення водного кадастру та моніторингу вод, водних відносин та басейнової взаємодії є складовою структурою БУВР Тиси. У своїй діяльності відділ керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Держводагентства України, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та наказами БУВР Тиси, Положенням про БУВР Тиси та Положенням про відділ.

Відділ у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, іншими органами виконавчої влади та водогосподарськими організаціями.

Основні завдання та функції:

  • Реалізація державної політики у сфері розвитку водного господарства, використання, збереження та відновлення поверхневих водних ресурсів у межах суббасейну р. Тиса.
  • Організація роботи щодо забезпечення ведення державного обліку водокористування шляхом прийому звітів про використання води 2-ТП водгосп (річна), через Портал електронних послуг Держводагенства.
  • Проведення аналізу щодо обсягів використання водних ресурсів, повноти та достовірності представленої водокористувачами статистичної звітності за формою 2-ТП водгосп (річна) та надання пропозицій Держводагентству щодо наповнення державного водного кадастру за розділом «Водокористування».
  • Координація та організація роботи щодо розробки Плану управління річковим суббасейном р. Тиса (басейн р. Дунай) у межах Закарпатської області.
  • Організація з підготовки зборів, формування нового складу та проведення засідань Басейнової ради р. Тиса. Контроль за виконання прийнятих рішень Басейнової ради р. Тиса.
  • Внесення пропозицій щодо розробки державних цільових і регіональних програм з питань управління, використання, відтворення поверхневих водних ресурсів.
  • Розгляд документів та надання пропозицій сектору Державного агентства водних ресурсів України у Закарпатській області щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування.
  • Розробка режимів роботи водних об’єктів, водосховищ та водогосподарських систем.
  • Організація регулярної роботи Технічної ради БУВР Тиси.
  • Взаємодія в межах компетенції у здійсненні міжнародного співробітництва з питань управління, використання, відтворення поверхневих водних ресурсів на транскордонних водних об’єктах.

Начальник відділу – Дьолог Василь Іванович

Електронна адреса: djolog@buvrtysa.gov.ua

Телефон: 64-61-91