Словацькі фахівці водного господарства організували зустріч з обміну досвідом і сучасними напрацюваннями у сфері протипаводкового захисту

Словацькі фахівці водного господарства організували зустріч з обміну досвідом і сучасними напрацюваннями у сфері протипаводкового захисту

Відповідно до попередньої усної домовленості, досягнутої між представниками Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса і Кошицького водогосподарського управління наприкінці 2011 року, 15 березня 2012 року в Лаборецькому басейновому управлінні водних ресурсів (м. Міхаловце) відбулася українсько-словацька зустріч фахівців водного господарства.

У цьому заході від Української Сторони взяли участь начальник, головний інженер, начальники відділів і спеціалісти БУВР Тиси, а Словацьку Сторону представили фахівці Кошицького водогосподарського управління і Лаборецького басейнового управління водних ресурсів.

На спільній зустрічі словацькі колеги представили українським експертам свою методику визначення зон затоплень і картування зон паводкового ризику згідно вимог Директиви ЄС про оцінку і управління ризиками затоплення.

Фахівців БУВР Тиси зацікавив підхід, який використовується словацькими фахівцями для визначення зон затоплень і картування зон паводкового ризику. Крім цього вони отримали детальну інформацію щодо вихідних даних і програмного забезпечення, а також законодавчих вимог, яких необхідно дотримуватися та враховувати при побудові зон паводкового ризику. Українські фахівці, в свою чергу, розповіли про нормативні документи і визначення зон затоплень в межах української території басейну р. Тиса.

Сторони досягли домовленості про майбутню співпрацю зі створення зон затоплень на спільній прикордонній ділянці. З цією метою БУВР Тиси запросило словацьких колег до участі у спільній зустрічі на українській території, яку заплановано провести в цьому році.

293 переглядів