Чи підготовлені аварійно-рятувальні бригади до можливого паводку?

Зона діяльності Тячівського міжрайонного управління водного господарства охоплює територію Тячівського та Рахівського районів Закарпатської області. Майже всі населені пункти цих районів розташовані в гірській місцевості, де протікає велика кількість потічків та невеликих річок, які є притоками річки Тиса. Потрібно також відмітити, що Тячівський район являється унікальним тим, що є найбільшим районом за населенням на всій території України. Тому питання щодо пропуску паводку стосується не тільки управління, але і всіх сільських, селищних та міських рад і неодноразово було предметом обговорення на нарадах в Тячівській та Рахівській РДА та на виїзних колегіях в населених пунктах.

Міжрайонним управлінням зі свого боку були направлені листи, щодо отримання інформації про створення сільських аварійних бригад та наявності аварійного запасу в кожному населеному пункті на випадок можливого виникнення паводкової ситуації. Відповіді від окремих сільських рад викликали сумніви, тому згідно розпорядження голови Тячівської РДА, в даний час інженерно-технічними працівниками управління спільно з представниками адміністрації проводяться перевірки, щодо фактичної наявності аварійних запасів, техніки та сформованих аварійних бригад.

При перевірці працівники управління також забезпечили кожну сільську, селищну та міську ради в зоні своєї діяльності відповідними інформаційними матеріалами, “Пам’ятка для населення про дії при загрозі затоплення паводковими водами”, “Інструкція про дії аварійно – рятувальних бригад територіальних громад у період паводків”, “Як захистити свій будинок від паводкових вод”, “Протипаводкові споруди”.

Це питання вкрай важливе зараз, особливо в гірських населених пунктах, де товщина снігового покриву значно перевищує норми і готовність відповідних служб повинна бути на належному рівні.

Ми мусимо пам’ятати, що інтенсивне танення снігу не за горами і всім потрібно бути до нього готовими, щоб запобігти та мінізувати можливі шкоди підтоплення.

Тячівське МУВГ.

394 переглядів