Підготовчі роботи до пропуску льодоходу та паводку у Тячівському МУВГ

На протязі зими працівники Тячівського міжрайонного управління водного господарства проводили спостереження за льодовим режимом річок, слідкують, як проходить танення снігу та льоду в руслах річок.

В Інформаційному протипаводковому Центрі, який був створений у 2008 році, в автоматичному режимі визначається температура води і повітря на водомірних постах, зміна рівня води, кількість опадів, а оглядачами гідротехнічних споруд ведеться постійне візуальне спостереження за здійсненням притоку води на льодостав. За певних умов досліджується характер льодоходу, його тривалість та інтенсивність, ділянки утворення заторів. В період льодоставу здійснюється збір відомостей про товщину криги та снігового покриву.

Минулої неділі працівники Тячівського МУВГ завчасно до активізації льодоходу та весняної повені провели обстеження стану та розвитку льодової ситуації на підмостових ділянках та річках в цілому в Тячівському та Рахівському районах. Вжиті необхідні заходи щодо захисту мостових конструкцій від можливих заторних явищ. Проведено роботи щодо розчистки снігу, підготовлено площадки для встановлення пересувних насосних станцій на випадок потреби відкачування вод місцевих стоків.

У разі ускладнення ситуації працівники управління спільно з службою МНС готові здійснити захист гідротехнічних та мостових споруд шляхом руйнування льодових заторів та ліквідації наносів.

Тячівське МУВГ

 

380 переглядів