Ведуться упереджувальні заходи для запобігання підтоплення в Іршавському районі

Довготривалі морози, які супроводжувались сильними снігопадами, сформували в басейні р.Боржава вищу за норму на 20 % кількість води в снігу.

Лівобережна дамба р.Боржава в районі с.Вільхівка була побудована в кінці 80 -х років минулого століття для захисту сільськогосподарських угідь. На сьогодні вона не здатна стовідсотково захистити забудови, які були побудовані на початку 90-х років.

Вказана дамба віднесена до потенційно-небезпечних. Через те, враховуючи снігову ситуацію, що склалася у верхів’ї р.Боржава, Берегівське МУВГ заздалегідь приступило до виконання запобіжних робіт, а саме до нарощування гребеня дамби мішками, наповнених сипучими матеріалами.

 

 

Іршавська районна державна адміністрація долучилася до заходів забезпеченням та відвантаженням сипучих матеріалів. Самі роботи з наповнення мішків сумішшю та вкладання їх на гребінь дамби в найбільш небезпечних місцях провели працівники Іршавської дільниці Берегівського МУВГ.

В подальшому, виходячи з погодних умов та розвитку паводкової ситуації до робіт буде залучатись аварійно-рятувальна бригада територіальної громади с.Вільхівка.

Берегівське МУВГ

483 переглядів