Інформація про водогосподарську ситуацію на річках Закарпатської області станом на 14год. 03 квітня 2018р.

Гідрометеорологічна обстановка

Протягом доби по області спостерігалась вдень тепла, вночі прохолодна погода, місцями пройшли незначні опади, температура повітря вночі знижувалась до 2 – 4°.
На річках відбувалось зниження рівнів води, в нижніх течіях Латориці та Тисі в районі м.Чоп відбувалось добігання паводкової хвилі з підвищенням рівня на 0,85 -1,1 м, на р.Тиса – смт Вилок та р.Боржава – В.Ремети вночі сформувався максимальний рівень.

р.Латориця, м. Мукачево (станом на 18 год. 2 квітня)

Протягом доби по області передбачається мінлива хмарність, без опадів. На річках буду відбуватись поступове зниження рівнів води, 3 квітня на річках Тиса та Латориця в районі м.Чоп на 0.8-1.3 м. На р.Латориця-м.Чоп утримається вода на заплаві.

Гідрометеорологічний прогноз на 04.04.2018р.

Мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці в гірських долинах подекуди слабкий туман. Вітер південний 7-12, вдень в горах місцями 15-20 м/с. Температура повітря вночі 4-9° тепла, вдень 16-21°, в горах місцями 9-14° тепла.

Забезпечення надійної роботи водогосподарського комплексу

Режим діяльності – паводковий.
– гідрологічна ситуація контролюється службами БУВР р.Тиса
– контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.
Працювало 16 стаціонарних насосних станцій Латорицької та Берегівської осушних систем, за минулу добу перекачано 1 585 400 м3. З початку року перекачано біля 35 млн. м3.
Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації. Всі водосховища закриті.
Виконується регулювання шлюзами поверхневої води в меліоративних каналах.

Пропуск повені і паводків

Введенні ступені протипаводкового захисту р.Латориця – м.Чоп, р.Стара-Зняцево, р.Боржава-В.Ремета- ІІ-ступінь ППЗ (початковий вихід води на заплаву).

р.Стара, с.Зняцево Мукачівського району (станом на 18 год 2 квітня)

В звя’зку з підняттям рівнів та виходом паводкових вод в низинній частині р.Латориця (м.Чоп) у міждамбовий простір продовжується перелив заплавної частини автодороги Тисянка-Геївці шаром 10-15 см по довжині до 150м. Проїзд відкритий.
Підтоплено 300 га заплавних сільгоспугідь: 15 га заплавних сільгоспугідь між м.Іршава та с.Сільце, 40 га польдеру біля с.Камянське, а також 10 га в с.В.Ком’яти, 120 га в с. Стеблівка, 100 га в с. Сокірниця, 15 га в с. Чорнотисово (разом 280 га).

За показниками загально-санітарного аналізу якість води в питних водозаборах відповідає Санітарним правилам і Нормам (Сан-ПіН 4630-88).

500 переглядів