Інформація про водогосподарську ситуацію на річках Закарпатської області станом на 14 год. 1 квітня 2018 року

Гідрометеорологічна обстановка:

Минулої доби по області спостерігалась тепла погода, пройшли дощі 1 – 20 мм (найбільш інтенсивні вночі на заході області). На річках відмічаються підвищення рівнів води на 0.1 – 0.6 м. Протягом доби очікується: вдень хмарно, на більшій частині території області сильні, місцями дуже сильні дощі, ввечері у горах подекуди з переходом у мокрий сніг та сніг, окремі грози. На річках продовжиться підвищення рівнів води.

1-2 квітня на річках області очікується підвищення рівнів води над рівнями на 8 год. 1 квітня:

– на більшості річок на 0.3-1.0 м;

– в нижній течії р.Боржава – 1.6-2.1 м, вихід води на заплаву, можливе підтоплення сільгоспугідь сіл Заріччя, Сільце, Камянське, В.Комяти, Боржавське, Луково, Білки, Хмельник, автодоіг Шаланки – В.Комяти;

– в нижніх течіях Ужа та Латориці – 1.0-1.5 м, вихід води на заплаву.
В місцях проходження сильних злив буде формуватись значний місцевий стік з загрозою підтоплення понижених місць, а також можливе утворення селей та зсувів перезволоженого ґрунту.

Хмарно, вночі в горах часом опади, на сході місцями сильний сніг, вдень подекуди слабкий дощ, на високогір’ї сніг. Вночі та вранці місцями туман, на окремих гірських ділянках доріг ожеледиця. Вітер західний 7-12, місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 0-5° тепла, вдень 6-11° тепла, на високогір’ї вночі 2-7° морозу, вдень 0-5° морозу. Вночі та вранці 3 квітня в передгірній та гірській частині території Закарпатської області, місцями і на низовині, на поверхні ґрунту та в повітрі очікуються заморозки 0-5°.

Забезпечення надійної роботи водогосподарського комплексу:

– гідрологічна ситуація контролюється службами  БУВР р.Тиса

– контроль за станом водних об’єктів, гідротехнічних споруд, обстановкою на підвідомчих потенційно-небезпечних об’єктах і прилеглих до них територіях.

– працювало 4 Н/С, за минулу добу перекачано 140 800м3. З початку року перекачано 33 073 000м3.

– водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації. Відкрито 3 водосховища на  8 м3/с.

– виконується регулювання шлюзами поверхневої води в меліоративних каналах.

522 переглядів