Проводяться зимові роботи на водних та меліоративних об’єктах

Цьогорічна зима, яка видалася незвично морозною та сніжною додає роботи на водних та меліоративних об’єктах. Як відомо, багатошарове скупчення крижин в руслі викликає підйом рівня води на заторній ділянці річки чи каналу, виходу води на заплаву. Льодові явища можуть також призвести до руйнування гідротехнічних споруд.

За минулі два тижні Ужгородське міжрайонне управління водного господарства проводило роботи по очистці снігових заметів, а також оцінку товщини криги для вжиття заходів щодо ліквідації можливих льодових заторів.

Зокрема, працівники Ужгородського МУВГ проводили очистку від снігу під’їздних доріг та території НС №1, № 11 Берегівської осушної системи, території мехзагону у с. Велика Добронь з залученням технічних засобів управління. Очищення проводили чергові насосної станції під наглядом начальника Вел.Доброньської дільниці Віталія Кирпана.

23 лютого 2012 року на каналі Чаронда-Тиса було було проведено виміри товщини криги, а 24 лютого працівники Ужгородського МУВГ перед проходженням льодоходу провели також обстеження мостових переходів на річках Уж, Латориця і Тур’я.

 

Ужгородське МУВГ

374 переглядів