Регулювання русла з кам’яним кріпленням правого берега потічка «Плав’янський» в с. Плав’я на території Дусинської сільської ради

Після  проходження  сніго-дощового паводку 3-5 лютого 2018 року комісією, створеною відповідно до розпорядження голови Дусинської с/ради від 07.02.2018р. «Про створення робочої групи», було проведено обстеження правого берега потічка «Плав’янський» по вулиці Визволення навпроти будинку № 30 в с. Плав’я на території Дусинської  сільської ради  Свалявського району.

В ході обстеження було встановлено, внаслідок дощового паводку, що відбувся 01-04 лютого 2018 року, а також через паводки останніх років –  відбулася інтенсивна берегова ерозія  правого берега потічка, що призвело до поглиблення ерозії в сторону сільської дороги протяжністю 15 м.п. З метою ліквідації розмиву, подальшого недопущення поглиблення берегової ерозії та захисту сільської  дороги в с. Плав’я  комісією було вирішено провести відновлювальні роботи.

Мукачівське МУВГ після виготовлення кошторисної документації в березні місяці заключило договір з Дусинською сільською радою на виконання підрядних робіт по даному об’єкту на суму 25, 920 тис.грн.

Виконані наступні види робіт:

– кріплення берега з відсипкою кам’яної  призми з  укісним кам’яним кріпленням – 15 м.п.

– очистка русла потічка від каміння та наносів –  370м3.

Для виконання робіт була залучена наступна техніка управління: екскаватор Hitachi ZX-120, автомобіль КрАЗ–65055 з  трейлером для перевезення механізму та матеріалів.

Роботи по регулюванню русла та кріплення правого берега потічка «Плав’янський» виконані  в повному обсязі.

Обстеження потічка Плав’янський, лютий 2018 року

Виконання і звершення робіт з берегоукріплення, березень 2018 року

Мукачівське МУВГ

649 переглядів