Ужгородське та Тячівське МУВГ приєднались до відзначення Всесвітнього дня води

На виконання доручення БУВР Тиси №01-09/317 від 19.03.2018 р., щодо відзначення Всесвітнього дня води 22 березня 2018 року, проведення якого у 1992 році було започатковано Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою привернення уваги до проблем, пов’язаних з водними ресурсами, Ужгородське та Тячівське МУВГ прийняли участь у відзначенні Всесвітнього дня води.
Цьогорічна тематика Всесвітнього дня води проходила під гаслом «Природа і вода». Працівники управління разом з працівниками Дільниці гірських річок Ужгородського МУВГ прийняли участь в акції «Природа і вода», присвяченій ролі води в природі. Заходи проводились на прибережній смузі р. Тур’я на території Тур’я Пасіцької сільської ради Перечинського району. Було зібрано 35 мішків різного сміття.

22 березня працівниками управління проводилися роботи  по благоустрою питних джерел в с.Раково та с.Свалявка, Перечинського району та на Свалявському перевалі.

Також працівниками Дільниці гірських річок впорядкована зона відпочинку на Свалявському перевалі.

З метою раціонального використання, охорони та відтворення водних ресурсів, підвищення екологічної свідомості населення на виконання доручення «Щодо відзначення Всесвітнього дня води» провідний інженер Дільниці гірських річок – Гасич І.І. провів лекцію у Ставницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів, з метою раціонального використання і охорони водних ресурсів. Тема лекції «Природа і вода» в якій розповідалось про важливість води в природі, її розподіл та використання. Звернули увагу на водні артерії Закарпаття та в цілому України,  був представлений ролик Держводагенства  «Річки України».

У Косівсько-Полянській ЗОШ №1 Рахівського району, організували для учнів 4 класу пізнавальну лекцію на тему «Природа для води», нагадавши школярикам про величезну важливість водних ресурсів для підтримання життя на Землі.

Ужгородське МУВГ; Тячівське МУВГ

612 переглядів