Відзначення Всесвітнього (міжнародного) дня водних ресурсів

Вода – краса всієї природи.

Вода жива, вона біжить або

хвилюється вітром, вона рухається і

дає життя і рух всьому, що її оточує.


С.А. Аксаков

Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів —  враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, яка не отримує широкого усвідомлення,  1993 року Генеральною  Асамблеєю було запроваджено  Міжнародний  день води, який  відзначається щорічно 22 березня.

Починаючи з 2000 року кожний Міжнародний день води присвячується певній темі. Відзначення Дня води в 2018 році проходило під гаслом «Природа і вода».

Тож з нагоди відзначення Всесвітнього Дня Води підвідомчі організації в період з 21 по 22 березня 2018 року провели ряд заходів, присвячених підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів.

Зокрема працівника Мукачвського МУВГ спільно з працівниками Мукачівської міської центральної бібліотеки (як і минулоріч), облаштовали інформаційний стенд до Дня води під назвою «Особлива H2O».

Проведено ряд лекцій, конкурс малюнку для учнів загальноосвтініх шкіл міста Мукачева та Мукачівського району, а саме:

–       в  Мукачівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»  №11 проведено заняття в ігровій формі з учнями 3-го класу на тему «Бережіть воду»;

–       в Ракошинській ЗОШ проведено лекцію на тему «Природа і вода»;

–       на гуртку з природи в навчальному центрі позашкільної освіти проведено  конкурс малюнку та лекцію на тему: «Вода  – краса всієї природи».

Спеціалістами Виноградівського МУВГ, було підготовлено статтю до районної щотижневої суспільно-політичної газети Міжгір’я онлайн «Вода – безцінний дар природи». Також проведено відкритий урок у Виноградівській ЗОШ І–ІІІ ступенів № 8 на тему «Значення води в житті людини і природи»

З метою підвищення обізнаності та екологічної свідомості учнів,  щодо проблем, пов’язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів, працівниками Берегівського МУВГ проведено освітницькі заходи в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 5, ім.Т.Г.Шевченко у м.Берегово на тему дбайливого ставлення до води, проведено конкурс малюнків, присвячений тематиці збереження води.

Ми повинні добре усвідомити, що все залежить лише від нас. Закликаємо усіх із повагою ставитися до природи і докласти максимум зусиль для збереження річок задля майбутніх поколінь. Кожен із нас повинен зробити хоча б якусь маленьку, добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів краю.

Виноградівське МУВГМукачівське МУВГБерегівське МУВГ

751 переглядів