Робимо добру справу для планети: Година Землі 2018

Цієї суботи, 25 березня о 20:30 Ви можете віддати свій голос за планету Земля – вимкнувши світло лише на одну годину.

Мета акції – привернути увагу до проблеми зміни клімату, а саме вимкнути світло на одну годину, щоб показати необхідність об’єднаних дій із людьми зі всього світу для боротьби зі зміною клімату.

Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії, з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році акція поширилась світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів осіб у 35 країнах світу. Україна приєдналась до всесвітньої кампанії у 2009 році.

У минулому році до акції приєднались понад 7 тисяч міст у 187 країнах по всьому світу. В Україні до кампанії долучилися більше 50 міст та містечок.

Є і скептики подібних акцій, які стверджують безглуздість скорочення споживання електроенергії всього на одну годину. Мовляв реактори і генератори промислових електростанцій проблематично зупинити за одну годину, а відповідно і скорочення викидів парникових газів від їх роботи досить умовні і не відповідають заявам екологів, як наслідок акція швидше носить символічний характер. Але навіть вони не заперечують необхідність залучення уваги до екологічних проблем, а це один із дієвих способів, до того ж і економія дорогої електроенергії, а за час акції кінцевий споживач може заощадити до 0,5 кВт спожитої електрики, що благотворно позначиться на його бюджеті. В умовах економічної кризи це дуже актуально.

Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, установи, організації та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання природних ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою. Цього року Година Землі в Україні робитиме акцент на зв’язку людини з природою і негативному впливові споживацьких звичок на Планету.

Символічний акт всесвітнього єднання перед загрозою однієї з найважливіших проблем сучасності закликає господарства та комерційні установи на знак солідарності вимкнути необов’язкове освітлення та електричні прилади терміном “одна година”, щоб заохочувати людство до протидій змінам клімату.

Натхнення однієї години, що є символом природоохоронного руху по всьому світу, дає нам сили діяти протягом року – берегти природні ресурси, сортувати сміття, підтримувати екологічні проекти і багато іншого. Як океан з крапель, з невеликих щоденних дій складаються рішення екологічних проблем. Разом ми змінимо світ! Ви з нами?

БУВР Тиса запрошує всіх громадян приєднатися в суботу 24 березня 2018 року о 20:30 до акції «Година Землі 2018» та вимкнути світло і прилади на одну годину. Це сприятиме як збереженню довкілля, так і підвищенню іміджу України у світі..

Година Землі 2018: тут.

Кожен з нас може зробити свій внесок, та разом ми можемо чимало. Такий простий вчинок може мати значні результати у спонуканні людської спільноти до змін. Використовуй свою силу щодня, щоб жити у гармонії з природою! Вимикай світло, вмикай свою силу!

 

Джерело інформації: Earth Hour

474 переглядів