Водники зібралися на семінар у Мукачеві (ВІДЕО)

Обговорили широкий спектр фахових питань, як от питання паводків та кліматичних змін, відсутності надійних захисних споруд, забруднення водних ресурсів і засмічення русел та берегів річок, фінансування вирішення цих питань тощо.

Паводки та кліматичні зміни, відсутність надійних захисних споруд, забруднення водних ресурсів органічними, поживними та небезпечними речовинами, засмічення русел та берегів річок,а також фінансування вирішення цих питань – такі актуальні проблеми басейну річки Тиса обговорили на семінарі.

Семінар з водокористувачами у Мукачівській ратуші – чергова зустріч, якій передував захід в Ужгороді і найближчим часом пройде у Тячеві, аби обговорити та врахувати всі аспекти і пропозиції вирішення водних проблем Закарпаття при підготовці Плану управління басейном річки Тиса.

Румунія, Угорщина, Словаччина, Сербія та Україна – пять країн, один басейн, один підхід – лежить в основі проекту JoinTisza, представники якого долучилися до підготовки Плану управління басейном річки Тиса та власне взяли участь у семінарі. Національні Плани управління басейном річки Тиса 5 країн ввійдуть у Інтегрований план, який реалізуватиметься за кошти ЄС.

 

Джерело інформації: Новини Закарпаття

579 переглядів