Проведено зустріч українських та румунських експертів-проектантів в м. Бухарест

Протягом 24-26 січня поточного року в м. Бухарест (Румунія) у межах українсько-румунського двостороннього співробітництва відбулася робоча зустріч експертів проектних інститутів “Укрводпроект” (Україна) та “Аквапроект” (Румунія), в якій взяв участь і представник БУВР Тиси.

В ході зустрічі українські експерти відвідали з румунськими колегами проектний інститут “Аквапроект” (м. Бухарест) та ознайомились з основними напрямками діяльності установи. На основі доповіді головного спеціаліста проектного інституту експерти мали змогу проаналізувати особливості здійснення розрахунків рівнів води та максимальних витрат різної забезпеченості (1%, 5%, 10%) на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса.

Фахівці обох Сторін відмітили важливість створення єдиної бази даних, необхідної для проектування водогосподарських об’єктів по обидва береги річки Тиса і сформулювали свої пропозиції щодо продовження спільної діяльності на рівні проектних інститутів з метою реалізації визначених завдань.

Експерти також здійснили обмін досвідом щодо водогосподарської діяльності в рамках візиту до басейнової адміністрації Арджеш-Ведя в м. Петеште та оглянули гідротехнічні споруди підвідомчого гідрографічного басейну. Українській Стороні було цікаво та корисно ознайомитись із вдалим і перспективним підходом Румунської Сторони до комплексного використання водних ресурсів у басейні річок Арджеш і Ведя, який одночасно охоплює такі найбільш важливі та ключові функції народного господарства як водопостачальну (забезпечення населення якісною питною водою); протипаводкову (можливість регулювання об’єму паводкових вод, впливу на режим проходження паводку); гідроенергетичну (використання енергії водного потоку); а також є джерелом зрошення сільгоспугідь та інших територій.

Учасники заходу відмітили корисність та перспективність проведення подібних зустрічей, які сприяють не тільки збагаченню досвіду обох Сторін та вирішенню нагальних питань спільного інтересу, але й розвитку і посиленню міжнародного співробітництва та дружніх відносин між двома країнами.

380 переглядів